Hoe lang gesneden bloemkool bewaren

20.02.2018
171

Op zich niet zo'n punt, ik heb de plannen omgegooid en kook nu wat anders voor vanavond. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar gebruik het kookvocht van groentes wel vaak als drinken en dat is meestal lekker, dus misschien het ongekookte water ook wel?

In een zak met een beetje vocht, hou je het goed zonder in te drogen. Angelique Lid in de supermarkt ligt het ook gewoon in een zak in de koeling. Breng water aan de kook en voeg een klein beetje zout toe. Ik kan me zo voorstellen dat aardappelen schillen niet gebeurd is en je ze alvast klaar wilt hebben staan.

Hoe gesneden bloemkool bewaren? Ga naar Alle webshopproducten.

Moet ik voor het wokken broccoli of bloemkool koken in water. Koken met bloemkool Bloemkool hoe lang gesneden bloemkool bewaren een unieke smaak; licht bitter, maar toch ook mild. Toegevoegd na 18 minuten:. Koken met bloemkool Bloemkool heeft een unieke smaak; licht bitter, maar toch ook mild. Een dag of twee in de koelkast is de maximale houdbaarheid? Verwijder de bladeren en snijd de onderkant eraf.

Bloemkool schoonmaken en bereiden Ontdoe de bloemkool van zijn bladeren en snijd de stronk eruit. Ontdoe de bloemkool van zijn bladeren en snijd de stronk eruit.
 • Bloemkool is het beste te bewaren in de groentelade van de koelkast. Daarom wordt ook over het algemeen geadviseerd deze groenten maar in een bodempje water te koken of nog beter te stomen.
 • De bloemkool is ook verkrijgbaar in vrolijk paars en groen! Heleenmv2    schreef op:

Weet jij het antwoord?

Dichtmaken en in de koelkast bewaren. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Zo krijg je tenminste nog vitamines binnen en dat is niet het geval bij 'uren in water laten staan'. De witte variant heeft, als hij goed vers is, een mooie blanke kleur. Heleen Niet Ingelogd Gast. Wil je wat meer kleur op je bord? Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Lekker voor weinig - 54 gezonde en betaalbare recepten' Bekijk het boek.

 • Let wel; alle groenten die je van tevoren schilt en snijdt, bevat over het algemeen minder vitamines. Deze zijn prima te gebruiken in bijvoorbeeld soep.
 • De groente is op verschillende manieren te bereiden, denk bijvoorbeeld aan koken, stomen en wokken.

Zo beperk je het vitaminen-verlies tot het minimum. Bloemkool in een zak doen. Bloemkool kan ook rauw of kort geblancheerd gegeten worden! Zo beperk je het vitaminen-verlies tot het minimum. Bloemkool kan ook rauw of kort geblancheerd gegeten worden.

De witte variant heeft, als hij goed vers is, een mooie blanke kleur. Bloemkool komt uit Nederland of uit een ander Europees land. Een dag of twee in de koelkast is de maximale houdbaarheid. Bloemkool kun je ongeveer 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren.

Doe de bloemkool in een plastic zak hoe lang gesneden bloemkool bewaren wikkel hem in huishoudfolie! Bloemkool invriezen Heb je bloemkool over. Bloemkool invriezen Heb je bloemkool over. Er is biologische bloemkool en bloemkool met het milieukeur verkrijgbaar! Lees meer over groente  en vul de Schijf van Vijf voor jou  in voor een voedingsadvies de stulp lage vuursche maat.

Houdbaarheid bloemkool

Made    schreef op: Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Dat is, voor de duidelijkheid, altijd het oudste pakje. Verlies je dan niet veel vitaminen? Ik ben al Fijnproever Heeft u al een Fijnproeversprofiel?

 • Pelle 07 juni
 • Net als andere groentesoorten bevat bloemkool veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën.
 • De witte bloemkool is een van de populairste groentesoorten in Nederland.
 • Dit verzoek niet meer tonen.

Toegevoegd na 18 minuten: Mamajenti    schreef op: Lees meer over groente  en vul de Schijf van Vijf voor jou  in voor een voedingsadvies op maat. Ik WEET dat makkelijke maaltijden OOK vitamines kunnen bevatten, ik beweerde ook niet het tegendeel maar de vraagsteller zegt dat er groente weggegooid wordt als er iets makkelijks klaar gemaakt wordt en dan is mijn aanvulling: Ik kan me hoe lang gesneden bloemkool bewaren voorstellen dat aardappelen schillen niet gebeurd is en je ze alvast klaar wilt hebben staan.

Niet n groente bevat alle voedingsstoffen uit groente die je nodig hebt, hoe lang gesneden bloemkool bewaren.

Toegevoegd na 18 minuten: Mamajenti    schreef op: Lees meer over groente  en vul de Schijf van Vijf voor jou  in voor een voedingsadvies op maat.

Related items

Op zoek naar enkele verrassende gerechten met bloemkool? Mama V Jurre,stijn,j oris Lid nee met aliminiumfolie inwikkelen zo kan je een bloemkool een week goed houden in de koelkast.

Of is hij niet meer goed? Bij groene groenten komt door het snijden bovendien het enzym ascorbase vrij, dat vitamine C afbreekt.

Samen    schreef op: Kan ik deze broccoli nog gewoon eten! Heleen Niet Ingelogd Gast. Samen    schreef op: Kan ik deze broccoli nog gewoon eten.

 • Filmpjes spelen niet af op telefoon
 • From here to the moon and back dolly
 • Hoeveel kost een tattoo op je hand
 • Week van de werkstress ministerie