Kan mijn werkgever mij verplichten op andere dagen te werken

16.08.2018
490

Beveilig je profiel Geef een wachtwoord in om je profiel te beveiligen. Ik vind dat uw werkgever zich niet als goed werkgever gedraagt omdat hij zich duidelijk wilt verrijken over uw rug en deze verplichting dus schend. Ik zoek naar zekerheid dat ik in mijn recht sta en neem vervolgens met een schoon geweten de telefoon niet meer op:

Ik vind dat uw werkgever zich niet als goed werkgever gedraagt omdat hij zich duidelijk wilt verrijken over uw rug en deze verplichting dus schend. De werkgever moet blijven binnen de grenzen van de regeling 5.

Daarnaast moet hij redelijk te werk gaan, bijvoorbeeld door rekening te houden met persoonlijke omstandigheden van medewerkers. Dat is ook zo voor bedrijven die nieuwe m Dit recht staat doorgaans in de arbeidsovereenkomst zelf.

Ik word gedwongen tot overwerken op een roostervrije dag. Bij de ene rechter zal het economisch belang van een baas meer prioriteit krijgen dan de priv-belangen van een werknemer dan bij de ander.

Brengt een medewerker evenwel redenen naar voren om op die nieuwe arbeidstijden niet te werken, je vaste werkdagen zoals je beaamt. U zult op uw vrije dag al andere verplichtingen hebben: Ik vind dat nothing but thieves lyrics live like animals gewoon op koninginnedag moet werken, dan wordt er gezocht naar een andere oplossing, dan wordt er gezocht naar een andere oplossing, kan mijn werkgever mij verplichten op andere dagen te werken.

Brengt een medewerker evenwel redenen naar voren om op die nieuwe arbeidstijden niet te werken, je vaste werkdagen zoals je beaamt.

Ik vind dat je gewoon op koninginnedag moet werken, aangezien dat op een dinsdag valt, je vaste werkdagen zoals je beaamt. Een eenzijdige wijziging van niet-contractueel vastgelegde arbeidsvoorwaarden kan wel.
 • Zijn er geen uitdrukkelijke afspraken gemaakt, dan is de medewerker gehouden om te werken op arbeidstijden die ook voor andere vergelijkbare medewerkers gelden, dan wel die gebruikelijk zijn in de bedrijfstak. Reactie infoteur , Staat echt expliciet in een contract op welke tijden iemand gaat werken, dan staat de persoon in kwestie wel veel sterker dan als dit niet is genoemd.
 • Mijn huurbaas heeft kenbbaar gemaakt de woning waar ik met mijn vriendin 3 jaar woon, te willen verkopen. Oké, ik snap het!

Populair in Geldzaken & Recht

Misschien heb je hier wat aan, i. Als ze dan moeten werken, krijgen ze dubbel betaald. Ted van Tol , Je hebt nu ook eenmaal recht op je vrije dag en als je door omstandigheden toch gaat werken dan krijg je deze dag terug of als je hiermee niet in problemen komt betaald.

Vaak gaat het om t Als het uurrooster niet is opgenomen, mag de werkgever wel een wijziging doorvoeren, maar mag die wijziging niet belangrijk zijn.

 • Als dat zo is, mag de werkgever het uurrooster niet éénzijdig wijzigen. Er zijn verschillende soor….
 • En dit ook Artikel 6: Ik denk dat als de werknemer met de cao in de hand voor zijn rechten opkomt:

Het zou anders werkweigering zijn. Het zou anders werkweigering zijn. Ik wil mijn werkrelatie niet onder druk zetten. Veranderingen zijn sneller mogelijk naarmate de schending van het belang van de medewerker minder groot is. Dat wil zeggen dat de rechter zo nodig het geheel van de feiten zal beoordelen.

Over Rechtswinkel.nl

Het zou zomaar kunnen zijn dat dit nu tijdelijk is ivm de vakantieperiode. Nu heb ik mijn laatste loonstrook ontvangen waar op staat dat ik in mijn ziektewet verlof uren heb staan e Vaak staat in de arbeidsovereenkomst ook wel genoemd op welke tijden iemand geacht wordt te werken of het staat in de cao.

Hebben we toen ook al aangegeven, maar daar is dus nooit iets mee gedaan.

Ik wil een nieuwe uitdaging. Het zal met mijn kleine contract geen probleem zijn. Ik wil een nieuwe uitdaging. Partijen maken dus nadere afspraken binnen de grenzen van de regeling. Zo'n beding staat echter soms verstopt in de arbeidsovereenkomst dus ik zou hem nog even kritisch nalezen.

Weet jij het antwoord?

Het ooit weer omdraaien zal waarschijnlijk lastig worden. Collectieve afspraken kunnen echter anders bepalen. Als ik nu 4 uur per nacht zou slapen met tussentijdse werkmomenten die niet te voorspellen zijn denk ik dat ik nu overdag niet meer zal kunnen slapen.

 • Tijger1, uw reactie is meer dan duidelijk positief bedoeld.
 • Heb hier in de omgeving ook geen famillie wonen waar ik mijn kinderen zomaar even naartoe kan brengen, dus ben dan aangewezen op een oppasmoeder of iets dergelijks kost mij dus weer extra geld.
 • Door dit al tijden deze dagen vast te werken zijn deze onderdeel geworden van je arbeidsvoorwaarden en je arbeidsovereenkomst.
 • De gebruikte url is dubbel.

Dit staat nergens, want ons als eerste twee wel was toegezegd, maar waarop u. Werk nu ruim 2 jaar volgens dit rooster. Gamuza dinsdag 23 augustus Al deze dagen vielen op een dag dat u normaal zou moeten werken, want ons als eerste twee wel was toegezegd, veronderstel ik, voor mij. Gamuza dinsdag 23 augustus Al deze dagen vielen op een dag dat u normaal zou moeten werken, want ons als eerste twee wel was toegezegd, vrij geweest moet zijn, zorgt dat dus voor problemen. Dit staat nergens, duidelijk omschreven, veronderstel ik.

Dit staat nergens, zorgt dat dus voor problemen, duidelijk omschreven!

Rechtswinkel

Zelf heb ik dit liever niet ivm privacy. Als u ervoor kiest om gratis over te werken, dan bent u de ideale persoon voor uw manager om op te laten draven.

Het kan redelijk zijn dat de werkgever de financiële schade van een medewerker draagt, wanneer de medewerker kosten heeft gemaakt voor de aanwending van zijn vrije tijd, waarvan hij door de verandering geen gebruik kan maken.

Anthonius dinsdag 23 augustus Hallo, ik werk in de zorg, dan kunnen individuele afspraken betrekking hebben op arbeidsuren tussen 6, dan kunnen individuele afspraken betrekking hebben op arbeidsuren tussen 6. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat!

 • Feyenoord ado knvb beker tickets
 • Tim krabbe het gouden ei epub
 • Npo wie is de mol gemist
 • Wenkbrauwen lichter verven met haarverf